nybanner

Tala Fou

Fa'atonuga o le atina'e ma le fa'amoemoega o mea e fa'a'alu ai vaila'au tioata vai

O le ipu vai e fa'aaogaina e fai ma fa'amau mo mea e le fa'a-organic.E lauiloa foi o le pyrophorine.O ia silicate u'amea alkali e gaosia e ala i le fa'afefeteina o le oneone quartz ma le sodium, po'o le potassium, po'o le lithium carbonate (po'o le sulfate).O lona fua fa'a-kemikolo lautele o le R2O•nSiO2•mH2O, o le R2O e fa'atatau i oxide metal alkali, e pei o Na2O, K2O, Li2O;n e faasino i le numera o mole o le SiO2;m o le numera o mole o le H2O o loʻo i ai.O nei u'amea silicates alkali solo solo i le vai ma hydrolyze e fai sol.O le sol e lelei le sima.O le mea lea, o loʻo faʻaaogaina lautele e avea o se mea faʻapipiʻi mea faʻapitoa i totonu o le alamanuia, faʻaaogaina lautele e avea o se noataga i le alamanuia refractory, ma faʻaaogaina e avea o se sima sima accelerator i le fausiaina, ma e faʻaaogaina lautele foi i le gaosiga o pepa ma pisinisi ie.Fa'atonuga o le atina'e ma le fa'amoemoega o mea fa'amea fa'ama'i fa'ama'i sodium silicate:

① E masani ona faʻaaogaina mea faʻainisinia i lalo ole eleele, ma o le siosiomaga i lalo ole eleele e faigata ma fesuisuiaʻi, lea e manaʻomia ai le atinaʻeina o ituaiga eseese o mea faʻapipiʻi vai tioata ma le lelei atoatoa o le faʻatinoga e tusa ai ma siosiomaga eseese i lalo ole eleele.

O se tasi o uiga taua o le suʻesuʻega o le sodium silicate slurry fou e faapea o le sui autu o le sodium silicate slurry o le a le mafua ai faʻafitauli tau le siosiomaga faʻaopoopo i le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le alkaline, o lea pe a filifilia mea faaopoopo, e tatau ona mafaufau pe oona, oona. aʻo leʻi faʻaaogaina le slurry, poʻo le oona i le taimi o le faʻaaogaina, poʻo le oona pe a maeʻa le poloketi.O le su'eina o mea fa'aopoopo ole sodium silicate e le o'ona o le fa'atupuina lea o mea fou ole sodium silicate slurry.

③ Suavai ipu pulupulu meamea e pei o se kemikolo grouting mea e umi lona talafaasolopito o le faaaogaina, ae o lona solidification mataupu faavae e oo mai i le taimi nei, e leai lava se faamatalaga faifai pea, e atiina ae se ipu vai ipu ipu meamea, e tatau ona faia suesuega loloto. luga vai tioata gel masini.

(4) O le polymerization ma le curing process of sodium silicate slurry o se faiga faigata tele, ma e na o le malamalama muamua i le mataupu faavae o le faʻamalosia o le sima e mafai ona tatou maua ai se faʻavae mo le suʻesuʻeina o le taimi gelation o le sodium silicate slurry.

Pe a faatusatusa i isi mea kemikolo grouting, o le sili sili ona lelei o le sodium silicate slurry e maualalo le tau, ma o le le lelei o lona faʻamalosia malosi e le lelei e pei o nisi slurry vailaʻau, o lea o le malosi o le sodium silicate slurry e suʻesuʻe ai le gafatia, o se agai i luma o taumafaiga.

O le faʻaaogaina o le sodium silicate slurry o loʻo faʻatapulaʻa nei i galuega le tumau pe semi-tumau, aua o le suʻesuʻega i le tumau e manaʻomia ona loloto.

O le faʻagasologa o le atinaʻeina o le faʻaogaina o tioata vai, mai le faʻaoga tasi i le atinaʻeina o suiga faʻapipiʻi, o le faʻataʻitaʻiga na faʻamaonia ai o le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia nai lo le faʻaogaina e tasi e masani ona sili atu le lelei o le faʻatinoga.


Taimi meli: Mati-20-2024